Amplicon premiärvisar produkter på världens största nikotinforum

2022-04-25 11:00

Amplicon premiärvisar två produkter vid Global Forum on Nicotine som hålls i Warszawa den 16-18 juni 2022. Världens största årliga konferens inom tobaks- och nikotinindustrin lockar ett stort antal besökare med experter, media, konsumenter och branschfolk från många länder.

I Warszawa presenterar Amplicon två torra vita nikotinpåsar med nyutvecklade profiler för hur smak och nikotin frisätts. Teknologin bygger på Amplicons IP, baserat på keramiska biomaterial, och är en helt ny generation av nikotinprodukter med unika egenskaper för en bättre användarupplevelse.

Temat för årets konferens, 'Tobacco Harm Reduction – here for good', ligger helt i linje med de produkter som Amplicon utvecklar inom Amp01-projektet.

"Vi har genomfört tester med mycket gott mottagande och vi ser fram emot att få en internationell respons på mässan", säger Tomas Hammargren, ordförande i Amplicon.

GFN22 utforskar vetenskapen kring säkrare produkter och tar upp de förändringar i policy och regler som behövs för att maximera deras potential. Även om merparten av restriktionerna mot covid-19 tagits bort i många länder kommer konferensen också att sändas live, via GFNs plattform.

GFN är den enda internationella konferensen som fokuserar på den viktiga roll som säkrare nikotinprodukter har i att hjälpa människor att sluta röka. Säkrare nikotinprodukter innefattar e-cigaretter (s.k. vapes), nikotinpåsar, oral tobak, som svenskt snus, och uppvärmda tobaksprodukter. https://gfn.events

Torbjörn W. Larsson
VD
Tel: +46 (0)70 747 65 99
Email: torbjorn.walkerlarsson@emplicure.com

Erik Magnusson
CFO, Investor Relations
Tel: +46 (0)708 565 245
Email: erik.magnusson@emplicure.com

Tomas Hammargren
Ordförande, Amplicon AB
Tel: +46 (0) 706 494 549
Email: tomas.hammargren@amplic.se

Certified Adviser
Emplicure AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market, med Mangold Fondkommission AB som Certified Adviser. Mangold nås på tel 08-5030 1550 och epost ca@mangold.se.

Denna information är sådan information som Emplicure AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 april 2022 kl 13:00.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-Amplicon-premiarvisar-produkter-pa-GFN.pdf

Emplicure är ett läkemedelsföretag som utvecklar nya innovativa läkemedel baserat på kombinationen av redan godkända aktiva substanser och avancerad materialvetenskap inom biokeramer. Produktportföljen fokuserar på läkemedel mot kronisk smärta och med egenskaper som motverkar att de kan missbrukas. Det helägda dotterbolaget Amplicon AB utvecklar konsumentprodukter, med vitt nikotin för oralt bruk som första produkt. Läs mer på www.emplicure.com

Do you want to know more?