Amplicon visade sin ledande konsumentprodukt på GFN i Warszawa

2022-06-22 13:04

Amplicon, ett helägt dotterbolag till Emplicure AB som fokuserar på att utveckla konsumentprodukter, visade framgångsrikt upp två torra vita nikotinpåseprodukter vid Global Forum on Nicotine i Warszawa den 16-18 juni 2022.

Tekniken kommer från Amplicons IP, baserad på keramiska biomaterial, och representerar en helt ny generation av nikotinprodukter med distinkta egenskaper för förhöjda upplevelser för konsumenten som riktar in sig på den snabbt växande globala marknaden för nikotinpåsar.

Amplicons monter på GFN var välbesökt av branschrepresentanter, forskare, konsumentförespråkare och journalister. Smakproverna på de två nikotinprodukterna som representanter från Amplicon delade ut till många GFN-besökare väckte speciellt stort intresse.

"Responsen på GFN var anmärkningsvärd," säger Tomas Hammargren, styrelseordförande i Amplicon. "Det är uppenbart att vi utvecklat något betydelsefullt. Erkännandet från våra branschkollegor förstärker vår övertygelse om att Amplicon har en viktig roll att spela på denna marknad".

I samband med GFN höll professor Håkan Engqvist, styrelseledamot och medgrundare av Emplicure, en presentation av Amplicons produkter för en stor publik på ISoNTech torsdagen den 16 juni 2022. Presentationen, med titeln "The First Dry Pouch With Long-lasting". Diffusion of Taste and Nicotine" väckte en stimulerande diskussion och ett antal frågor från publiken om Amplicons plattform och produkter.

"Intresset för vår presentation var verkligen glädjande, men ännu viktigare var den nyfikenhet som forskare och branschrepresentanter från hela världen visade på vår teknik och dess potential – precis den typ av positiv input som vi hade hoppats på", säger Håkan Engqvist.

ISoNTech är ett separat 1-dagsevenemang som äger rum i juni varje år i anslutning till GFN. Utvecklare, tillverkare och distributörer demonstrerar nya produkter och diskuterar deras design och utveckling. Syftet är att presentera ett brett utbud av alternativa leveranssystem, inklusive vapingprodukter, orala påsar och tobaksprodukter och uppvärmda tobaksprodukter samt tillhörande teknologier. https://isontech.info

GFN är den enda internationella konferensen som fokuserar på den viktiga roll som säkrare nikotinprodukter har för att hjälpa människor att sluta röka. Säkrare nikotinprodukter inkluderar e-cigaretter (så kallade vapes), nikotinpåsar, muntobak, som svenskt snus, och uppvärmda tobaksprodukter. https://gfn.events

Amplicon meddelade den 15 juni att bolaget har lämnat in en ansökan om varumärkesregistrering för sin ledande produkt till EU:s immaterialrättsmyndighet (EUIPO).

För mer information, kontakta:

Torbjörn W. Larsson
VD
Tel: +46 (0)70 747 65 99
Email: torbjorn.walkerlarsson@emplicure.com

Erik Magnusson
CFO, Investor Relations
Tel: +46 (0)708 565 245
Email: erik.magnusson@emplicure.com

Tomas Hammargren
Styrelseordförande, Amplicon AB
Tel: +46 (0) 706 494 549
Email: tomas.hammargren@amplic.se

Certified Adviser
Emplicure AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market, med Mangold Fondkommission AB som Certified Adviser. Mangold nås på tel 08-5030 1550 och epost ca@mangold.se.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-Amplicon-visade-sin-ledande-konsumentprodukt-pa-GFN-i-War.pdf

Emplicure är ett läkemedelsföretag som utvecklar nya innovativa läkemedel baserat på kombinationen av redan godkända aktiva substanser och avancerad materialvetenskap inom biokeramer. Produktportföljen fokuserar på läkemedel mot kronisk smärta och med egenskaper som motverkar att de kan missbrukas. Det helägda dotterbolaget Amplicon AB utvecklar konsumentprodukter, med vitt tobaksfritt nikotin för oralt bruk som första produkt. Läs mer på www.emplicure.com

Do you want to know more?