Emplicure rekryterar Sales Director för småå®

2023-08-29 13:53

Emplicure AB (publ) har anställt Johan Magné som Sales Director med lång bakgrund i Swedish Match för att utveckla bolagets försäljning av småå®.

Johan Magné har över 25 års erfarenhet från försäljning av snusprodukter på den svenska marknaden inom Swedish Match, där han senast tjänstgjorde som Regional Field Sales Manager.

I april i år testlanserades småå® i två olika smaker, Citrum och Mintum, i bolagets egen nätbutik småå.com samt i några utvalda tobaksbutiker i Stockholm och Uppsala. Med positiv återkoppling från konsumenter tas nu nästa steg i kommersialiseringen av småå®.

"Johan kommer att spela en viktig roll i vår strategi att i större skala introducera våra unika vita nikotinpåsar småå® på den svenska marknaden" säger VD Håkan Engqvist.

småå®, som är baserad på Emplicures biokeramteknik, utgör en helt ny generation orala nikotinprodukter med unika egenskaper. Fördelarna med biokeramen är att materialet anpassas för en frisättningsprofil av nikotin och smak som ger en bättre användarupplevelse. Produkterna är baserade på Emplicures egen immateriella egendom vilket ger bolaget goda möjligheter att utveckla ytterligare produkter.

För mer information, vänligen kontakta:

Håkan Engqvist

VD
Tel: +46 702 569 500
Email: hakan.engqvist@emplicure.com

Erik Magnusson

CFO
Tel: +46 708 565 245
Email: erik.magnusson@emplicure.com

Certified Adviser

Emplicure AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PM-Emplicure salesdirector SWE-2023-08-29.pdf

Emplicure utvecklar nya innovativa produkter baserat på kombinationen av redan godkända aktiva substanser och avancerad materialvetenskap inom biokeramer. Produktportföljen fokuserar på läkemedel mot kronisk smärta och med egenskaper som motverkar att de kan missbrukas. Dotterbolaget Amplicon AB utvecklar konsumentprodukter med oralt nikotin som första produkt. Aktien är listad på Nasdaq First North Growth Market (EMPLI). Läs mer på www.emplicure.com

Do you want to know more?